Tommy Körbergs Grand Finale!
Tommy Körberg är glad att äntligen få stå på scen igen efter pandemi och egen lång sjukperiod. Foto Louise Billgert
Kultur | musik

Tommy Körbergs Grand Finale!

Sveriges kanske största röst – Tommy Körberg – är på gång! Nu vill han ta igen allt han missat under pandemin och äntligen möta publiken igen. Inte minst genom den stora turnén Grand Finale i vår.

Ulrika Palmcrantz
Publicerad 2022-03-14

Folkkäre Tommy Körberg har en tuff tid bakom sig. Förra året drabbades han av covid 19 och efter det blev det komplikationer med bakterier i lungor och hjärta med flera operationer som följd. Han har fått kämpa sig tillbaka och har sagt tidigare att han fått lägga om sin sångteknik lite grand.
Men han gav sig också den på att han skulle upp på scen igen. Och nu kan alla som vill få höra mycket av Tommys starka röst.
Han gav flera julkonserter i december. Och en nyårskonsert på Björn Ulvaeus hotell i Västervik. Han har en pågående turné, Tommy Körberg Tour, som fortsätter ända till slutet av april. Men inte nog med det – den 10 mars hade hans nya show Grand Finale premiär på Dansens hus i Stockholm. Den håller på till och med 4 april
– Den är som en resumé över mina 50 år i den här konstiga branschen, säger Tommy Körberg och skrattar. Just nu håller jag på och sållar och snacka om att det är svårt! Det finns ju så mycket att ta av.
Vad tycker han har slagit högst på listan av allt han har gjort under dessa 50 år?

Jag har begåvat folk omkring mig som hjälper mig

– Åh, det är svårt att säga, allting har ju sitt. Musikalerna i London lärde mig jättemycket, man tar med sig en massa från allt man gör, vilket är bra att kunna ta fram i andra sammanhang. Vi har möten nu där vi bestämmer vad som ska vara med i showen. Jag måste begränsa mig helt enkelt.
På hans hemsida står att läsa att han ska bjuda på sina ”saftigaste musikaliska milstolpar från mer än ett halvt sekel”. Och att man ska få veta en rad hemligheter, som vad Astrid Lindgren och Olof Palme viskade i Tommy Körbergs öra och hur det kom sig att han vaknade mitt i en ABBA-video en gång…
Men det tar på krafterna också att vara ute på turné, eller?
– Ja, visst gör det det. Men jag har begåvat folk omkring mig som vet hur jag vill ha det: Som att jag måste ha minst två timmar efter att jag ätit till att jag står på scen. Får man bra hotellrum och bra mat så går det bra. Dessutom får jag energi av att sjunga och möta publiken. b Text Ulrika Palmcrantz

Grand Finale, premiär Dansens Hus i Stockholm den 10 mars 2022.
Fler datum på www.tommykorberg.se

Ulrika Palmcrantz
Publicerad 2022-03-14

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas