Gå en blomsterpromenad
Leva & uppleva
Foto: Frida Andersson Johansson

Gå en blomsterpromenad

Rosor som väller över murarna, stockrosor och blåklint. Och hav. Den som går på vandring i Visby hittar mer än politiker och vackra hus.

Frida Andersson Johansson
Publicerad 2019-07-03

Promenader är tillgängliga för de allra flesta av oss och ger både frisk luft och motion. Men har man gått samma slinga många gånger kanske det känns lite enahanda. Eller så vill man bara hitta ett nytt sätt att upptäcka en plats. Genom att ge promenaden ett tema, som blommor, insekter, vackra grindar, portuppgångar eller ”sprickor” kan du lägga märke till detaljer som du kanske annars inte hade sett.

Fokus på blommor

Senioren gick en promenad med fokus på blommor i Visby, mitt under pågående Almedalsvecka. Tält efter tält med organisationer, politiker, seminarier, scener och personer som möts, utbyter erfarenheter, försöker komma överens och genomföra förbättringar.

Men den som drar sig lite bakom myllret och riktar blicken från folket, från vimplar, caféer, muséer och torgframträdanden kan hitta mycket annat att titta på.

Muren blommar

Kullerstensgränderna kantas av stockrosor, bakom medeltidshusens plank väller buskrosor fram. Och här och där växer blåklint. Själva ringmuren blommar faktiskt, när man tittar närmare.

Ringmuren

 

Visby, blommor

Frida Andersson Johansson
Publicerad 2019-07-03
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas