Mat & Dryck | Recept

”Uppiffad” tomatsoppa

Mild tomatsoppa med smak av champinjoner och fetaost.

Publicerad 2010-01-17

1 portion
1/2  pkt Kelda mild tomatsoppa
3 champinjoner
1 tomat
2 kvistar slätbladig persilja, eller annan kryddört
Några tärningar fetaost

1. Skär grönsakerna i bitar och lägg dem i en tallrik tillsammans med kryddgrönt och fetaost.
2. Värm soppan och häll den över grönsakerna. Servera genast.
Resten av soppan kan förvaras i kyl och ätas senare samma vecka.

Sopptips!
Annat som piffar upp en färdig soppa:
Överbliven grillad kyckling i bitar.
Fräst bacon i tärningar.
Crème fraiche eller matlagningsgrädde, rörs ned i soppan.
Hackad rädisa blandad med crème fraiche, klickas i soppan.
Frysta sockerärtor eller sparris delad i bitar.
Färsk fisk i bitar som får koka med i några minuter.
Överbliven potatis eller pasta, gör soppan matigare.
Dagsgammalt bröd i tärningar, steks i olja och strös över soppan.

Recept: Malin Ottosson

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.