Bakad rödlök
Mat & Dryck
recept bakad rödlök Foto Colourbox

Bakad rödlök

Balsamvinägern förstärker sötman i löken, som är ett fint tillbehör till kött.

Publicerad 2008-07-11

6 portioner

6 rödlökar
4 msk balsamvinäger
½ dl olja
salt

1. Dela lökarna och skala dem sedan. Pensla på balsamvinäger och olja på lökarna, eller häll vinäger och olja i en lite ugnsform och vänd lökarnas snittsidor i vätskan. Lägg lökarna med snittsidan upp. Salta lätt.
2. Baka rödlökarna i ugnen i 200 grader tills de är mjuka, i cirka 15 minuter.

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas