Blomkålsris med Ajvar, grillad kyckling och morotshummus
Mat & Dryck | Recept

Blomkålsris med Ajvar, grillad kyckling och morotshummus

Grillad kyckling som serveras med blomkålsris som blandats med ajvar. Morotshummus, purjolök och gröna-och/eller vaxbönor.

Tidningen Senioren
Publicerad 2021-06-21

2 pers

1 litet blomkålshuvud eller ett halvt huvud
1/2 färdiggrillad kyckling
1/2 purjolök
1-2 msk ajvar (kryddröra på burk), stark eller mild

1 Riv blomkålen grovt, eller mixa snabbt.
2 Koka upp vatten med lite salt och häll ner den rivna blomkålen. Koka 10 min och häll av i durkslag.
3 Blanda blomkålen med ajvar och tunt skivad purjolök.
4 Salta och peppra.
5 Servera med grillad kyckling, gröna- och/eller vaxbönor och morotshummus.

Morotshummus

3 stora morötter
1 msk tahini (sesampasta)
1 tsk spiskummin
1 msk pressad citron
2 msk olivolja
salt, peppar

1 Skala och dela morötterna i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten.
2 Häll av vattnet, mosa eller mixa morötterna. Blanda ner tahini, spiskummin, citron och olja.
3 Salta och peppra.

 

Text: Anna Ranung
Foto: Per Ranung

Tidningen Senioren
Publicerad 2021-06-21
senioren-nr-5
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 5 / 2021. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas