Mat & Dryck

Bullebodens Ängamat

Ängamat är namnet på en klassisk grönsakssoppa. Här serveras den med en klick ört-creme fraiche.

Publicerad 2008-04-24

soppa2.a

2 port

4 dl god grönsaksbuljong
4 knipplökar eller ca 1/3 purjolök
2-3 späda morötter
50 g sockersnapsar ärtskidor (sugar snap peas)
50 g mangold eller spenat
8 rädisor
1 dl crème fraiche
färsk mejram
salt och peppar

1. Värm buljongen. Ansa och skölj grönsakerna, skär morötterna till ”rädisstorlek”. Lägg i morötterna och låt koka i några minuter.
2. Lägg sedan i lök, rädisor, ärtskidorna och sist mangold och koka ytterligare cirka 5 minuter.
3. Rör i crème fraiche, smaka av med salt, peppar och grovt hackad mejram.

Text: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.