Chokladringlade havreflarn
Mat & Dryck
Foto: Linda Prieditis

Chokladringlade havreflarn

Havreflarn är alltid barnsligt gott. Gör dem extra lyxiga genom att ringla ljus och mörk choklad över dem i härliga mönster.

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-07-04

75 g smör
1 dl socker
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 msk ljus sirap
1 msk grädde
1/4 tsk bakpulver

100 g mörk choklad
100 g ljus choklad
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner socker, havregryn och vetemjöl. Tillsätt sirap, grädde och bakpulver under omkörning.
2. Klicka ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt, ungefär en matsked per klick. Grädda i cirka fem minuter. Låt svalna och böj till dem lite när de är ljumma.
3. Hacka chokladen och smält den i vattenbad eller i mikron. Ringla choklad över flarnen med en matsked, lägg dem på ett bakplåtspapper och låt svalna.

Text och recept Anna Henning Moberg
Foto Linda Prieditis

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-07-04
senioren-nr-5
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 5 / 2016. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas