Mat & Dryck

Crudité med basilikadipp

En lätt start på en middag blir crudité med basilikacreme. Grönsaksdipp med ett enklare ord.

Publicerad 2008-03-11
recept grönsaker med dipp, crudité
recept grönsaker med dipp, crudité

2 portioner

2 dl crème fraiche
1 kruka färsk basilika
1 msk olivolja
1/2 vitlöksklyfta
1 nypa salt
Blandade fasta grönsaker till exempel:
morötter i olika färger
röd paprika
gurka
stjälkselleri

1) Mixa 1/2 dl av crème fraichen med basilika, olivolja och vitlök.
Rör sedan ned resten av créme fraichen utan att använda mixerknivar (annars kan dippen bli lös och rinnig). Smaka av med lite salt.

2) Skär grönsakerna i smala stavar. Häll upp dippsåsen i två glas. Ställ ned grönsakerna i såsen strax före servering. När var och en har en egen dippskål är det tillåtet att ”dubbeldippa”.

Recept: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas