Mat & Dryck

Enkel thaigryta med kokosmjölk

Publicerad 2008-04-13

2 portioner

1 burk kokosmjölk (400 ml)
1 fiskbuljongtärning
1 tsk Fish Sauce, fisksås
1/2 lime, skal och saft
200 g frysta broccolibuketter,
halvtinade
150 g laxfilé
150 g sejfilé
färsk koriander

Tillbehör
kokt ris

1. Blanda kokosmjölk, fiskbuljong och fisksås i en kastrull. Riv det yttersta skalet på en halv lime och häll i kastrullen. Pressa i limesaft. Låt koka upp och puttra på svag värme.
2. Lägg i broccolin och låt puttra någon minut tills broccolin är kokt men fortfarande har tuggmotstånd.
3. Skär fisken i tärningar och låt den koka med i två minuter.
4. Hacka en näve färsk koriander och strö över grytan vid serveringen. Kokt ris passar bra till.

Recept: Malin Ottosson, foto: Björn Tesch

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas