Färskpotatiskross i ugn med rökt fisk
Mat & Dryck | Recept

Färskpotatiskross i ugn med rökt fisk

En perfekt sommarlunch, lätt och snabb att göra! Serveras ljummen eller kall och kan därför göras i förväg.

Tidningen Senioren
Publicerad 2021-06-21

4 pers

 

1 kg färskpotatis
0,5 dl olivolja
0,5 msk flingsalt
1 kruka (knippe) gräslök
1 knippe rädisor
3 dl gräddfil
1/2 msk fransk senap (eller valfri senap)
800 gram varmrökt fisk (makrill, sik, lax)

1 Tvätta potatisen och sprid ut i en ugnsform. Blanda ner lite av saltet och lite av olivoljan.
2 Baka i ugn på 225 grader cirka 20-25 min. När potatisen är färdig, “krossa” den med en gaffel och häll på resten av olivoljan, saltet och finklippt gräslök. Blanda och låt svalna.
3 Rör ner senapen i gräddfilen till en sås.
4 Servera med rökt fisk, tunt skivade rädisor och den kalla gräddfilssåsen.

 

Text Anna Ranung
Foto Per Ranung

Tidningen Senioren
Publicerad 2021-06-21
senioren-nr-5
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 5 / 2021. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas