Fröknäcke
Mat & Dryck | Julmat
Foto: Colourbox

Fröknäcke

Gott fröknäcke som du gör på bakplåtspappersklädd plåt och gräddar i ugnen.

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-08-15

5 dl blandade kärnor (vi valde solros, sesam och pumpa)
2 dl bovetemjöl
2 dl dinkelflingor
5 dl kokande vatten
1/2 tsk salt

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Koka upp vatten och häll över fröblandningen, låt det stå en stund och svälla.
3. Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 50 minuter.
4. Tag ut plåten och skär upp knäcket i valfria bitar innan det hunnit stelna. Låt gärna bitarna svalna på galler och förvara dem i burk med tätslutande lock.

Text och recept: Anna Henning Moberg
Foto: Colourbox

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-08-15
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas