Gratäng med getost
Mat & Dryck
Getostgratäng Foto: Björn Tesch

Gratäng med getost

En läcker rotfruktsgratäng med palsternacka och potatis får smak av getost och soltorkade tomater.

Publicerad 2008-04-24

2 port

200 g potatis
150 g palsternacka
1 liten gul lök
50 g getost (till exempel chèvre)
6 soltorkade tomater
färsk timjan
svartpeppar
2 1/2-3 dl gräddmjölk (hälften mjölk, hälften grädde)
6-8 skivor lufttorkad skinka
sallad

1. Riv potatis, palsternacka och lök grovt.
2. Strimla tomaterna och smula get-
osten. Repa lite timjan.
3. Varva ingredienserna i en smord ugnsform.
4. Peppra och häll på gräddmjölken. Grädda i 200 grader i cirka 50 minuter i nedre delen av ugnen.
5. Servera gratängen med lufttorkad skinka och sallad. Vill du ha ett helgrönt alternativ hoppar du över skinkan.

Text: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.