Grön ärtsoppa med kokosgrädde och varma mackor
Mat & Dryck
Foto: Per Ranung

Grön ärtsoppa med kokosgrädde och varma mackor

Seniorens busenkla: Enkelt att laga - Gott att äta

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-02-19

2 pers
Supersnabbt och väldigt gott! Till den här rätten är det enklast att använda mixerstav.

250 g frysta gröna ärtor
1 burk kokosgrädde (380-400 ml)
1 schalottenlök
1 tärning grönsak- eller kycklingbuljong
1 lime
1 dl vatten
olivolja
salt

1. Skala och skiva löken fint. Bryn i lite olivolja i kastrull och häll på ärtorna.
2. Smula ner buljongen och häll på vatten, limejuice och kokosgrädde. Det går också bra med kokosmjölk, men soppan blir lite mindre krämig då.
3. Sjud några minuter. Mixa nästan slät.
För lite hetta, stänk över några droppar tabasco

Varma mackor med getost, tomat och lite honung
1. Bred valfria brödskivor med smör och lägg på några skivor tomat. Smula lite getost över. Salta och peppra.
2. Grilla i ugn cirka 5 minuter. Direkt ur ugnen, ringla en aning honung över.

Recept Anna Ranung
Foto Per Ranung

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-02-19
senioren-nr-8
Artikeln är hämtad ur magasinet Senioren nummer 8 / 2019. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Senioren och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.