Cowboygryta
Recept | Busenkelt

Cowboygryta

Plocka in Vilda Västern i köket med denna snabblagade rätt som är dubbelpackad med proteiner. Det enda du behöver göra är att hacka en lök och röra runt.

Tidningen Senioren
Publicerad 2021-10-07

Busenkelt recept som går snabbt att laga och som är gott att äta.

 

500 g köttfärs
1 lök
I burk eller tetra krossade tomater
1 burk svarta bönor
eller cannelonibönor
2-3 msk tomatpuré

1 Hacka en lök och stek i valfritt matfett i en stor stekpanna.
2 När löken börjat mjukna: lägg i köttfärsen och bryt den i mindre delar med stekspade eller gaffel. Låt steka en liten stund.
3 Häll i tomatkrosset och tomatpurén. Rör runt så att köttfärsen täcks av tomatröran.
4 Tillsätt de sköljda och avrunna bönorna. Låt allt puttra ihop på svag värme. Rör om då och då.
5 Smaka av med salt, peppar och valfria kryddor. Timjan och chiliflakes ger extra smak och djup. En klick crème fraîche eller gräddfil rundar av.

Receptet är för 3-5 portioner.
Behändigt att frysa in.

 

Flera busenkla recept hittar du här:

Läs också
Tidningen Senioren
Publicerad 2021-10-07
senioren-nr-7
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 7 / 2021. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas