Grön- och rosépeppargravad lax
Mat & Dryck | Julmat
Foto: Karin Wimark

Grön- och rosépeppargravad lax

Gravlaxen är ett måste på julbordet men det är svårt att göra av med en hel laxsida innan den blir dålig. Mer lagom är det att använda en laxloin (också kallad sashimilax), en utskuren bit laxfilé som finns i de flesta större matbutiker. Dessutom gravar du den snabbt över natten. Ta gärna ut svängarna lite smakmässigt.

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-12-08

Recept:

600 g laxloin
2 1/2 msk socker
1 1/2 msk salt
1 msk rosépeppar
1 msk grönpeppar
1 msk senapsfrö
2 dillkvistar

1. Krossa kryddorna grovt i en mortel och hacka dillen. Blanda allt ordentligt och gnid in laxen med den.
2. Packa in lax med kryddblandning i plastfolie över natten.
3. Skär upp i fina skivor och servera på julbordet eller som en härlig förrätt.

Text och recept: Anna Henning Moberg
Foto: Karin Wimark

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-12-08
senioren-nr-9
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 9 / 2016. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas