Grönkål med ägg i ugn
Mat & Dryck | Busenkelt

Grönkål med ägg i ugn

Grönkål är fullmatad med nyttigheter och gifter sig fint smakmässigt med pinjenötter. Tillsammans med ägget tillför de fina proteiner. Gott och enkelt!

Tidningen Senioren
Publicerad 2021-09-06

1 pers

100-150 gram grönkål (en rågad näve eller två, skuren, färsk grönkål)
1 msk pinjenötter
1 ägg
1 msk olivolja
2 msk vatten
salt och peppar

1 Lägg kålen i liten ugnsform eller stekpanna som tål ugnsvärme.
2 Häll över vatten och olja, rör om.
3 Lägg på pinjenötterna och knäck ett ägg på toppen.
4 Salta och peppra.
5 Ugnsbaka ca 10-15 min (tills ägget stelnat) i 225 grader.

Recept Anna Ranung
Foto Per Ranung

Tidningen Senioren
Publicerad 2021-09-06
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas