Lax med broccoli och kaviarsås
Mat & Dryck | Seniorens busenkla
Foto Patric Johansson

Lax med broccoli och kaviarsås

Längtar du efter vardag? Testa Seniorens busenkla laxrecept. Enkelt att laga - gott att äta.

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-01-02

Lättlagat och gott! Varmrökt lax som serveras med potatis, broccoli, tångkaviar och gärna en grönsallad.

2 pers

200 gr broccoli
2 bitar varmrökt lax
2 dl crème fraiche
1 burk (100 gr) tångkaviar
ev några potatisar
grönsallad, tomater

1. Koka eller ugnsbaka broccolin med lite olja (175 grader) i cirka 10 min.
2. Rör ner kaviaren med
crème fraiche.
3. Servera den med laxen. Potatis och en grönsallad är också gott att ha till.

Vad är tångkaviar?

Tångkaviar är inte gjord av fiskrom utan är tvättad och rensad havstång, främst brun havstång. Tången löses upp och formas sedan till små kulor som kryddas och färgsätts.

Utseende och i viss mån smak liknar stenbitsrom. Det finns svart och röd tångkaviar.

Ett veganskt och billigare alternativ till vanlig kaviar.

Dölj faktaruta

Recept: Anna Ranung
Foto: Patric Johansson

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-01-02
senioren-nr-6
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 6 / 2019. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas