Paj med getost och paprika
Paj med getost och paprika 2 portioner Frasig smördegspaj med franska smaker. Här går vi genvägar och använder färdigköpt pajdeg fylls med olika sorters ost och grönsaker. Toppa med färska örter och ät ljummen till en god sallad med vinägrett. Tips! Förenkla genom att använda färdigriven ost. 1 liten rödlök 2 msk olivolja flingsalt och svartpeppar 2 grillade paprikor, från burk 8-10 cocktailtomater ca 250 g färsk smördeg, på rulle 1 dl crème fraiche 50 g lagrad ost, t.ex. Prästost eller Gruyère 8-10 oliver, gröna eller svarta och urkärnade 200 g chèvre 1 msk finhackad timjan eller rosmarin 1 msk flytande honung 1 uppvispad äggula 1 Skala och dela löken i två delar och skär i skivor. Hetta upp en stekpanna med olja och stek löken tills den mjuknat och fått lite färg. Krydda med lite salt och peppar. 2 Dela paprikorna i mindre bitar och dela tomaterna i halvor. 3 Rulla ut degen på en plåt täckt med bakplåtspapper. Vik upp kanterna runt om så att det blir en liten kant för att fyllningen inte skall rinna ut. 4 Fördela ut crème fraiche på botten av pajen. Riv osten och strö ut osten. Fördela ut lök, paprika, tomater och oliver. Skär getosten i skivor och lägg ut. Ringla ut honung över getostskivorna och örter. 5 Pensla kanten med uppvispad äggula och grädda pajen i mitten av ugnen på 200 grader i ca 30 minuter tills pajen fått fin färg och är genomgräddad. Serveras ljummen med en god sallad och vinägrett. Foto: Stefan Edetoft
Recept

Paj med getost och paprika

Seniorens busenkla. Enkelt att laga – gott att äta!

Tidningen Senioren
Publicerad 2012-10-15

Använd färdigköpt pajdeg och färdigriven ost så blir det riktigt enkelt!

2 portioner

1 liten rödlök
2 msk olivolja
flingsalt och svartpeppar
2 grillade paprikor, från burk
8-10 cocktailtomater
ca 250 g färsk smördeg, på rulle
1 dl crème fraiche
50 g lagrad ost, till exempel prästost eller gruyère
6-8 oliver, gröna eller svarta och urkärnade
200 g chèvre
1 msk finhackad timjan eller rosmarin
1 msk flytande honung
1 uppvispad äggula

1. Skala och dela löken i två delar och skär i skivor. Hetta upp en stekpanna med olja och stek löken tills den mjuknat och fått lite färg. Krydda med lite salt och peppar.
2. Dela paprikorna i mindre bitar och tomaterna i halvor.
3. Rulla ut degen på en plåt täckt med bakplåtspapper. Vik upp kanterna runt om så att det blir en liten kant för att fyllningen inte ska rinna ut.
4. Fördela ut crème fraiche på botten av pajen. Riv osten och strö ut över pajbotten. Fördela ut lök, paprika, tomater och oliver. Skär getosten i skivor och lägg ut. Ringla honung över getostskivorna och toppa med örter.
5. Pensla kanten med uppvispad äggula och grädda pajen i mitten av ugnen på 200 grader i ca 20-30 minuter.

Recept Maria Zihammou Foto Stefan Edetoft

Tidningen Senioren
Publicerad 2012-10-15

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas