Ljummen, kryddig kålsallad med rostade valnötter
Mat & Dryck
Foto: Karin Wimark

Ljummen, kryddig kålsallad med rostade valnötter

Kokt brysselkål med smör och salt är gott, men strimlad och snabbfräst är den faktiskt ännu godare.

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-11-21

Den här salladen kan varieras i det oändliga beroende på vad som finns hemma. Dessutom lättar den upp den tunga julmaten.

10 valnötskärnor
10 brysselkål
2 grönkålsblad
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
4 msk kallpressad rapsolja
10 blad färsk salvia
1 msk worcestershiresås
salt och peppar

1. Rosta valnötterna i en torr stekpanna och lägg dem åt sidan.
2. Strimla kål och lök och hacka vitlöken fint.
3. Hetta upp stekpannan med oljan och stek grönsakerna hastigt på hög temperatur.
4. Vänd ner salvian och worcestershiresåsen, rör om ordentligt och smaka av med salt och peppar.
5. Ställ fram direkt på julbordet.

Recept: Anna Henning Moberg
Foto: Karin Wimark

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-11-21
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas