Melonsallad
Mat & Dryck | Recept
Foto Björn Tesch

Melonsallad

Somrig sallad med vattenmelon och chèvreost

Publicerad 2008-01-15

2 portioner

1 klyfta mogen vattenmelon
(cirka 500 g utan skal)
100 g chèvreost
10 basilikablad
75 g sötmandel
2 msk olivolja
ev lite citronsaft

1. Rosta mandeln i en torr stekpanna tills den börjar få lite färg. Passa noga för den blir lätt bränd.
2. Skär melonen i bitar och lägg dem i ett durkslag för att rinna av lite.
3. Skär bort kanten från osten smula chèvreosten i en salladsskål. Hacka basilikabladen med en vass kniv.
4. Blanda melon, chèvresmulor och basilika i en skål. Ringla över olivolja och pressa eventuellt lite citronsaft över.
5. Hacka mandeln grovt och strö på salladen.
6. Servera som svalkande förrätt eller som tillbehör till grillat kött.

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.