Nyponsoppa
Mat & Dryck
Foto Lina Eriksson

Nyponsoppa

Servera nyponsoppan med glass eller vispgrädde och gärna mandelkakor.

Publicerad 2009-08-25

För cirka 4 personer

3 dl torkade bitar av nyponskal
2 krm äkta vaniljpulver
9 dl vatten
3 dl apelsinjuice
170 g strösocker (ca 2 dl)

1. Lägg nyponskal, vaniljpulver och vatten i en kastrull. Låt svälla i cirka 1 timme.
2. Tillsätt juice och socker. Låt koka under omrörning i cirka 3 minuter.
3. Sila soppan genom finmaskig sil.
4. Mixa soppan slät. Späd eventuellt med lite extra vatten.

Tips
Gör nyponte: Låt torkade nypon dra i kokande vatten. Smaksätt ev med honung.

Recept Malin Landqvist
Foto Lina Eriksson

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas