Plommonkompott med kardemumma och sherry
Mat & Dryck

Plommonkompott med kardemumma och sherry

God plommonkompott med smak av kardemumma och sherry. Servera med mandelbiskvier och grädde.

Tidningen Senioren
Publicerad 2018-08-24

Recept Anna Ranung
Foto Patric Johansson

500 g färska plommon
6 dl vatten
1 tsk stött kardemumma
3 dl rårörsocker
1/2 msk sherry. (Kan uteslutas.)
1 msk potatismjöl

1. Dela plommonen och ta bort kärnorna.
2. Skär plommonen i mindre bitar och lägg i en kastrull.
3. Häll på vatten, socker och kardemumma. Koka ca 30 min eller tills plommonen har kokat sönder.
4. Rör 1 msk potatismjöl med lite vatten och blanda ner i krämen. Koka upp.
5. Servera med mandelbiskvier och grädde.

Tidningen Senioren
Publicerad 2018-08-24
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas