Revben med plommon-chutney och brysselkål
Mat & Dryck | Recept

Revben med plommon-chutney och brysselkål

Tidningen Senioren
Publicerad 2018-09-25

4-6 personer


Långkokta

revben i ugn

1,2 kg tjocka revben (fläskkarré
går också bra)
1 msk korianderfrön
5 hela svartpepparkorn
2 msk tomatpuré
1 burk (400 g) hela plommon-tomater
1 msk farinsocker
1 dl balsamvinäger/ eller rödvin
1 dl vatten
2 tsk salt

1. Lägg revbenen i en gryta.
2. Krossa korianderfröna och blanda med resten av ingredienserna.
3. Häll blandningen över köttet. Ugnsbaka ca 4,5-5 timmar i 100 grader.
4. Köttet ska lätt gå att dra isär när det är färdigt.

Saltkokt potatis
1,5 kg små potatisar
2 msk grovt salt

1. Koka upp vatten med saltet.
2. Lägg i den oskalade potatisen och koka tills den är mjuk.

 

Recept Anna Ranung
Foto Patric Johansson

Tidningen Senioren
Publicerad 2018-09-25
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas