Rillette med grönkålschips
Mat & Dryck | Julmat
Foto: Karin Wimark

Rillette med grönkålschips

Rillette är en bredbar paté med grov textur som oftast görs på griskött. Tillsammans med nejlika får den härlig julsmak och blir ett roligt och gott alternativ till den ofta torra julskinkan. Vansinnigt gott och nyttigt med frasiga grönkålschips till.

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-12-14

Rillette

400 g rimmat sidfläsk
1 krm malda nejlikor
1/2 dl rapsolja
svartpeppar

1. Sätt ugnen på 150 grader. Baka köttet i ugnen i cirka fem timmar. Tag ut det, låt svalna något, dra bort svålen och dela i mindre bitar.
2. Lägg köttet i en matberedare. Tillsätt nejlika, olja och peppar från kvarn och mixa grovt.
3. Lägg över i en fin burk eller skål och låt svalna.

Grönkålschips

100 g färsk grönkål
2 cl rapsolja
flingsalt

1. Sätt ugnen på 120 grader. Plocka bladen av grönkålen längs med stammen ner i en skål. Dela dem i mindre bitar. Häll över oljan och blanda ordentligt.
2. Lägg ut bladen på en bakplåtspappersklädd plåt och låt dem torka i ugnen i 15-20 minuter.
3. Ta ut och låt svalna.

Servering
Lägg en klick rillette på grönkålschipsen och servera direkt.

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-12-14
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas