Mat & Dryck

Rödbetssallad med bacon och smetana

Rödbetssallad är en klassiker man inte vill vara utan på julbordet. Men ingenting säger att du inte får uppgradera den lite. Smetanan är syrlig och ger den rosa salladen en frisk och fräsch smak.

Publicerad 2009-12-06
recept, rödbetssallad med bacon och smetana
recept, rödbetssallad med bacon och smetana

6 portioner

500 g polka- eller gulbetor

280 g bacon (2 paket)

4 schalottenlökar

2 msk matfett

2 dl smetana (syrad grädde)

nymalen svartpeppar

eventuellt salt

 

Koka betorna med skal, spola dem i kallt vatten, skala och klyfta dem. Strimla bacon och lök och stek det knaprigt i olja eller smör. Låt det rinna av på ett hushållspapper. Vispa smetanan fluffig med svartpeppar och vänd ihop den med betorna och bacon- och lökfräset. Smaka av med salt och peppar.

 

Text och recept: Anna Henning Moberg
Foto: Linda Prieditis

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.