Rotselleribiffar med färskpotatis och picklad rödlök
Mat & Dryck

Rotselleribiffar med färskpotatis och picklad rödlök

Goda vegetariska biffar av rotselleri. Servera med skogschampinjoner, färskpotatis och picklad rödlök.

Tidningen Senioren
Publicerad 2011-04-28

Recept av Anna Ranung
Foto Per Ranung

 

 

2 pers

2-4 skivor rotselleri
100 g skogschampinjoner
1 rödlök
2-3 dl syrad grädde
1 msk smör
salt
svartpeppar
färskpotatis

1. Stek rotselleri i smör på låg värme ca 10 min, salta och peppra.
2. Dela svampen i mindre bitar och stek med rotsellerin, ca 5 min.
3. Ta upp rotsellerin ur stekpannan och rör ner grädden med svampen. Salta och peppra.
4. Servera med potatis och picklad rödlök

Picklad rödlök
1 rödlök
1 dl vinäger
1 msk socker
salt
1. Skala och skiva löken tunt.
2. Koka upp vinäger och socker, rör så att sockret löser sig.
3. Häll över blandningen över löken, salta en aning och rör om.
4. Låt stå 20-30 min innan servering.

Tidningen Senioren
Publicerad 2011-04-28
senioren-nr-5
Artikeln är hämtad ur magasinet Senioren nummer 5 / 2019. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Senioren och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.