Sallad från Nice
Mat & Dryck | Recept
Foto Björn Tesch

Sallad från Nice

Klassisk tonfisksallad med varm surdegsbaguette

Publicerad 2008-01-15

2 portioner

100 g haricots verts (gröna bönor)
1 burk stora vita bönor
3 kokta ägg (mitt emellan hårt och löskokt)
2 tomater
1/2 gurka
1/2 liten röd lök
1-2 burkar tonfisk i olja
5 sardeller
8 oliver (svarta eller gröna, gärna blandat)
1-2 msk kapris

Vinägrett:
1 tsk dijonsenap
2 msk citronsaft
1 nypa salt
1 dl olivolja
Surdegsbaguette att servera till

1. Koka upp vatten och häll det över de gröna bönorna. Låt stå några minuter och svalna.
2. Skölj de vita bönorna i kallt vatten. Låt båda bönsorterna rinna av.
3. Skär tomat och gurka i bitar, skiva rödlöken fint. Häll av oljan från tonfisken. Dela sardellerna.
4. Blanda bönor, ägg, tomat, gurka, lök, tonfisk, sardeller, oliver och kapris i en skål.
5. Blanda vinägretten genom att först röra ihop senap, citronsaft och salt. Rör sedan ned oljan.
6. Droppa över hälften av vinägretten över salladen och servera resten i en skål vid sidan.
7. Stek gärna brödskivorna i en grillpanna utan fett för att få dem lite knapriga.

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.