Sallad med päron och mandel
Mat & Dryck | Mat

Sallad med päron och mandel

En härlig sallad med päron, mandel, granatäppelkärnor, vårlök, ekbladssallad och med tillhörande god dressing.

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-05-07

 

4 portioner

50 g mandel
1 huvud ekbladssallad
2 mindre päron (Anjou eller Santa Maria)
granatäppelkärnor
1 msk finhackad vårlök eller gräslök om du vill

Äppel- och balsamdressing
2 vitlöksklyftor
2 msk raps- eller olivolja
1 msk mörk balsamvinäger
1 tsk agavesirap
1,5 msk äppeljuice
salt och svartpeppar
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rosta mandlarna på en plåt med bakplåtspapper i 5 minuter och låt dem sedan svalna.
3. Dela salladen i bitar. Skiva päronen på längden i tunna skivor. Ta ur kärnorna på ett litet granatäpple.
4. Hacka vitlöken och blanda med övriga ingredienser till dressingen.
5. Blanda sallad och dressing i en skål. Om du vill kan du toppa med finhackad vårlök eller gräslök.
6. Hacka vitlöken fint och blanda med övriga ingredienser.

Av Katarina Nordgren
Foto Tomas Södergren

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-05-07
senioren-nr-3
Artikeln är hämtad ur magasinet Senioren nummer 3 / 2019. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Senioren och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.