Recept | Recept

Sallad med skinka och äpple

Spenatsallad med fläsk och äpplen.

Publicerad 2007-08-29

Sallad2 portioner

100-200 g späda spenatblad
2 äpplen
3 msk socker
1 tsk kanel
smör att steka i
1 nypa salt
200 g rökt sidfläsk eller bacon
1/2 röd lök

Dressing
1/2 pressad citron
4 msk olivolja
1 nypa salt
lite svartpeppar
1. Skölj spenatbladen och låt dem rinna av väl.
2. Skär äpplena i munsbitar och vänd dem i en blandning av socker och kanel. Skär fläsket i tärningar.
3. Rör ihop dressingen.
4. Stek äpplena i lite smör och salta dem lätt. Stek sedan fläsket och låt det rinna av på hushållspapper.
5. Varva spenatbladen med fläsk och stekta äpplen. Drissla lite dressing över salladen och servera resten i en liten skål bredvid.

Recept: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas