Mat & Dryck

Sardellpasta med smak av Medelhavet

En snabb och underbart god pasta som för smaklökarna till Medelhavet.

Publicerad 2009-01-16

sardellpastaEn portion

Vi använde spagetti, men vilken pastasort som helst går bra. Prova gärna gnocchi.

100 g spagetti
1 tsk olivolja
1 liten lök
2 vitlöksklyftor
10 körsbärstomater
1 liten burk sardeller
8 oliver, urkärnade
2 tsk kapris
1 litet knippe persilja

1. Koka spagettin efter instruktionerna på förpackningen. Hacka löken fint och stek den mjuk i olivoljan.
2. Dela tomaterna, tillsätt dem och låt det puttra i några minuter. Vänd ner sardellerna och dela dem med sleven. 3. Hacka oliver, kapris och persilja grovt och vänd ner i pannan.
4. Häll av spagettin och blanda runt den i de övriga ingredienserna.
5. Servera direkt med lite extra olivolja över och vitt bröd att suga upp såsen med.

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.