Mat & Dryck

Skogssvampsoppa med tryffelgrädde

Med nystekt svamp, tryffelsmak och krispig skinka får du en lyxig soppa med färdig soppgrund från butiken som bas.

Publicerad 2009-10-25
Svampsoppa med tryffelgrädde och lufttorkad skinka. Recept
Svampsoppa med tryffelgrädde och lufttorkad skinka. Recept

4 portioner

50 glufttorkad skinka i skivor

1 dl vispgrädde

1 krm olja med smak av tryffel

2 krm salt

200 g blandsvamp

2 msk smör- och rapsolja

1 liter färdig skogssvampsoppa, köpt eller efter eget recept

 

1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg skinkan på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen ca 6 minuter. Låt kallna.

2. Vispa grädden och smaksätt med olja och salt. Dela svampen i bitar. Fräs den i smör- och rapsolja i en kastrull. Häll i soppan och låt den koka upp under omrörning.

3. Servera med tryffelgrädde och smulad skinka.

 

Recept: Arla köket

Foto: Matilda Lindeblad

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.