Mat & Dryck

Stekt makrill med potatissallad

En härlig potatissallad med färsk sparris, blomkål och gröna bönor serveras med stekt makrill och senapsdressing.

Publicerad 2008-05-05

mat_stromming_nr4a2 portioner

500 g potatis
150 g blomkål
100 g sparris, färsk eller fryst
100 g gröna bönor
5 rädisor
2 salladslökar
1 näve hackad persilja
2-4 makrillfiléer, cirka 300 g
smör och olja att steka i
salt och peppar

Senapsdressing
1 msk senap, till exempel dijonsenap
3 msk citronsaft
1 nypa salt
1 dl rapsolja

1. Tvätta potatisen och koka den, gärna med skalet på. Dela blomkålen och sparrisen i mindre bitar och koka i några minuter i lättsaltat vatten, skölj med kallvatten och låt rinna av. Om sparrisen varit fryst behöver den inte kokas.
2. Dela potatisen i salladsbitar. Skiva rädisorna och hacka salladslök. Blanda alltihop i en bunke.
3. Blanda senapen med citronsaft och salt och rör därefter i olja till dressing. Häll några matskedar dressing på salladen och blanda.
4. Stek makrillen i smör och rapsolja. Salta och peppra fisken.
5. Servera makrillfilén tillsammans med potatissalladen. Toppa med hackad gräslök och servera mer senapsdressing till.

Recept: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.