Sugen på sallad
Recept på god sallad med lax, musslor, parmaskinka, ägg, mozzarella Foto Colourbox
Recept | Recept

Sugen på sallad

Sakta men säkert blir det varmare, och i värmen vaknar suget efter sallad. Gör en egen variant, eller testa något av våra fyra fräscha recept.

Publicerad 2013-04-12

Ljusare och mildare dagar påverkar våra magar, och det känns inte längre helt nödvändigt med en varm gryta eller en rejäl portion kött och potatis till lunch. I stället kan det vara gott med något matigt men kallare, som en sallad. Dessutom är en skål med sallad perfekt att ta med sig ut på altanen eller trappen för att avnjuta i ett soligt hörn tillsammans med den första värmen.

Den snabbaste och smartaste varianten är att ta vara på resterna och göra din sallad utifrån det. Blanda till exempel kokt pasta, ris, couscous eller kall potatis med grönsaker och godsaker som ostbitar, skinka, kalla köttbullar, resterna från gårdagens stek eller fisk, kokt ägg eller ärter. Med en dressing och en bit bröd till så har du lunchen klar.

Vill du i stället lyxa till det och laga en riktigt god sallad värd att bjuda på så kan du med fördel använda något av Veteranens recept:

 

4 goda sallader

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas