Strimlad fläskfilé i senaps- och gräslökssås
Mat & Dryck | Recept
Foto: Charlotte Gawell.

Strimlad fläskfilé i senaps- och gräslökssås

Pressad potatis eller ris passar bra till den här goda fläskfilén med senaps-och gräslökssås.

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-01-24

4 portioner

1 fläskfilé
1 schalottenlök
en halv dl vitt vin
2 msk ljus sherry
1 msk kalvfond
2,5–3 dl grädde
1 dl crème fraiche
2 msk dijonsenap
1 bunt gräslök
2 kvistar färsk dragon eller 2 tsk torkad
salt och peppar
olja och smör till stekning

Till servering
pressad potatis eller ris

1. Putsa fläskfilén fri från hinnor och skär köttet i centimetertjocka skivor.
2. Skala och finhacka schalottenlöken.
3. Hetta upp olja och smör i en panna, bryn köttet på båda sidor i omgångar. Krydda med salt och peppar.
4. Ta upp köttet och fräs löken i lite smör, slå på vitt vin, sherry och kalvfond. Vispa ihop till en sky och tillsätt grädde, crème fraiche och dijonsenap.
5. Lägg ner köttet igen och låt småputtra.
6. Finhacka gräslöken, repa av bladen från dragonen (om du använder färsk) och hacka dem.
7. Blanda ner örterna i sautén men spara lite gräslök till garnering.
8. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera direkt ur pannan och strö lite färsk gräslök över.
9. Pressad potatis eller ris passar bra till.

Recept: Leif Mannerström
Foto: Charlotte Gawell

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-01-24
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas