Vinbärsmuffins med mandelmassa och färskost
Mat & Dryck | Recept

Vinbärsmuffins med mandelmassa och färskost

Enkelt och gott. Saftiga, söta, syrliga muffins med vinbär, mandelmassa och färskost.

Tidningen Senioren
Publicerad 2019-07-24

De här muffinsarna är lite kompakta men saftiga. Söta och syrliga. Smöret på toppen gör att de blir lite knäckiga. Superenkla och supergoda.

8-10 små muffins

3 ägg
3 dl rårörsocker
2 dl mjöl
50 g mandelmassa
1 dl vinbär
2 -3 skivor tunt hyvlat smör
200 g färskost

1. Vispa ägg och socker fluffigt.
2. Riv mandelmassa grovt. Rör ner mjöl och mandelmassa i ägg- och sockersmeten.
3. Smöra och mjöla små muffinsformar och skeda ner smeten i formarna. Fyll inte på fullt, lämna plats för bären. Fördela bären jämnt och tryck ner dem en aning.
4. Dela det hyvlade smöret i mindre bitar. Täck ytan på formarna.
5. Grädda 15-20 min i 175 grader. Låt svalna och bred på färskost.

Recept Anna Ranung
Foto Patric Johansson

Tidningen Senioren
Publicerad 2019-07-24
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.