Cecilia Stenshamn – Lögnen om Koppargården
Se & läs

Cecilia Stenshamn – Lögnen om Koppargården

Stenshamn bortser från fel som faktiskt inträffade, men drar fram händelser som hittills inte belysts i den så kallade Caremaskandalen.

Publicerad 2014-04-23

En av de författare som beskriver Caremaskandalen är Cecilia Stenshamn. Hon är ekonomijournalist. Trots att även hon redogör för händelserna på Koppargården får läsaren en helt annan bild av vad som egentligen inträffade än i Erik Palms Caremaskandalen. I Lögnen om Koppargården (Timbro, 2013) framstår orsaken till skandalen vara en konflikt mellan en läkare och Koppargårdens sjuksköterskor. När läkaren sedan slår larm om missförhållanden är det som att öppna en dammlucka. Inom några månader har fem tusen artiklar skrivits om Koppargården och riskkapitalister. 

Stenshamn bortser från fel och brister som verkligen existerade på Koppargården. Här finns inte ett ord om bonusprogram och utbildningssatsningar som aldrig blev av. Hon försöker blanda bort korten. Trots det presenterar hon händelser som inte fått stort utrymme hittills. Det nyanserar bilden av vad som egentligen hände. Medielogiken innebär inte sällan att fakta som inte styrker den egna tesen väljs bort. Häri ligger bokens styrka.

 

Text: Peter Söderlund

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2022 Senioren - När insidan räknas