Seniorerna tävlar på lördag
Engelberg Humperdinck, 75 år, schlagerartist Bild från BBCs Eurovisionvideo
Se & läs | Videoklipp

Seniorerna tävlar på lördag

Storbritanniens Engelbert Humperndick, 75, är sedan tidigare klar för Eurovision-final. Och nu får han konkurrens av andra seniorer då den ryska gruppen Buranovskie Babushki tog sig vidare.

Publicerad 2012-05-23

Här är det brittiska bidraget, en ballad framförd av den mycket erfarne sångaren Engelbert Humperdinck. Både artist och låt är utsedda av BBC, utan publika omröstningar. Och Humperdinck blir inte ensam senior i tävlingen.  Det stod klart på tisdagskvällen.

Buranovskie Babushki heter gruppen med de sex ryska kvinnorna, som nu alltså ska slåss mot övriga finalister i Lördagens Eurovision song contest-finalen i Baku, Azerbajdzjan. På Twitter blev de stora favoriter under tisdagskvällen, även om många föredrog framträdandet framför sånginsatsen. På torsdagen stod det också klart att svenska Loreen får tävla mot dem, trots att hon enligt uppgift var nära att bli diskad.

Aftonbladet som rapporterar att Loreen, som tydligt visat sitt stöd för människorättsorganisationer i Azerbajdzjan, fick en fråga om saken under en presskonferens. Eurovision Song Contest får enligt reglerna inte användas för att sprida politiska budskap och regimen i Azerbajdzjan vill inte få fokus på landets problem med bland annat begränsad yttrandefrihet.

 

Frida Andersson Johansson
frida.johansson@veteranen.se

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas