Den känns surrealistisk att läsa nu!
Se & läs | Ingalill läser

Den känns surrealistisk att läsa nu!

Robert Harris dystopiska thriller "Den andra sömnen" är gastkramande läsning då världen drabbats av en farsot. Ett av många tips från Ingalill Mosander.

Ingalill Mosander
Publicerad 2020-06-18

ROMAN:

Nästa! av Nina Lykke
Wahlström & Widstrand

Träffsäker och rolig, en vass samhällssatir som skärskådar våra livslögner och de bilder vi har av oss själva.
Elin är husläkare och bor numera på sin mottagning. Äktenskapet lunkade på tills en gammal kärlek hörde av sig på Facebook. Därefter blir ingenting sig likt. Vi får följa Elins trevande väg mot ökande självinsikt och det är enastående läsning med hög igenkänningspotential. Årets mest sålda bok i Norge.

Biografi:

Frontlöparen av Björn Lundberg
Historiska Media

Gunder Hägg var en av Sveriges främsta idrottsikoner. Under sin storhetstid på 40-talet ansågs han vara världens bästa löpare och slog sammanlagt sexton världsrekord. Berättelsen om Gunder Hägg är också en berättelse om samhällsutvecklingen i Sverige. Från den kärva uppväxten i Jämtland till de internationella arenorna. Fängslande om en naturbegåvning som bara tränade ytterst motvilligt.

Deckare:

Drönaren av Unni Lindell
Piratförlaget

En suverän kriminalroman som framkallar hjärtklappning från första sidan till den sista.
Polisinspektör Marian Dahle undersöker ett cold case-fall. Plötsligt inträffar ett nytt mord på exakt samma plats och med liknande kännetecken. Finns det något samband? Och varför flyger en drönare hela tiden över mordplatsen?
Belönad med Rivertonpriset, Norges mest prestigefyllda deckarpris.

Historia:

Den andra sömnen av Robert Harris
Bookmark förlag

Det känns nästan surrealistiskt att läsa denna briljanta, dystopiska thriller i dessa coronatider då hela världen drabbats av en farsot.
Robert Harris har lyckats skapa en gastkramande bladvändare som tar upp frågor som vetenskap, religion och jordens undergång. Året är 1468. En ung präst kommer till en engelsk by för att begrava en kyrkoherde. Nu tar hans liv en helt annan vändning.
Utsedd till Årets skönlitterära bok av Sunday Times.

BARN:

Alaska av Anna Woltz
Lilla Piratförlaget

Från 12 år. Parker har haft en hemsk sommar. Hon har varit tvungen att lämna bort sin älskade hund. Sven ska börja sjuan i en ny skola och under den tuffa ytan är han rädd. Tänk om han får ett anfall av epilepsi
i klassrummet!
Av dessa sorgliga ingredienser har Anna Woltz gjort en helt underbar roman – spännande och underhållande. Hon behärskar konsten att skriva om livets smärta på ett lysande och obekymrat sätt.

Ingalill Mosander
Publicerad 2020-06-18
senioren-nr-4
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 4 / 2020. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas