Se & läs

SPF Falubygden såg OD:s vårkonsert

Publicerad 2010-05-03

Visst var det tradition vi mötte, men det program vi bjöds på rymde musik från välbekanta romantiska vårsånger och opera till djärv modernistisk körmusik. Och naturligtvis glimtar av körens speciella humor och lekfullhet.

Många i falugruppen har en speciell relation till den akademiska staden Uppsala. Därför kändes det extra spännande att samlas till en god lunch på det välbekanta studentfiket Café Alma i universitetsbyggnadens källare. Hans Nilsson blev inspirerad och anknöt till sina uppsalaminnen och drömmar med en dikt ”Svandammen”. En kvartett sångare från ”senior-OD” underhöll med visor och serenader.

Men sedan samlades vi i aulan för konserten. Kören har en lång tradition och har haft dirigenter som Hugo Alfvén, Eric Ericsson, Robert Sund och leds nu sedan två år av Cecilia Rydinger Alin, den första kvinnan. Hon fullföljer körens traditioner och utveckling även mot modern djärv körmusik. Internationell körmusik från bland annat Finland och Estland fanns med. Jan Sandströms komposition inspirerad av gibbonapors snatter sjöngs med inlevelse av kören.

Årets välsjungande solist var den unga sopranen Elin Rombo, i början av en internationell karriär.

Visst var det ”manskörernas manskör”  vi särskilt hade i minnet när vi under hemresan samlade intrycken från resan, förnämligt presenterad och arrangerad av John Nordqvist. Tord Jansson från Far i Buss förde oss säkert hem till Falun.

Text: Gustaf Lagerby

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas