Blåbärsmarmelad med citron
Foto Björn Tesch
Recept

Blåbärsmarmelad med citron

Publicerad 2008-09-07

2 burkar

500 g blåbär
1/2 dl vatten
1/2 citron, skal och saft
5 dl syltsocker

1. Koka upp bär, vatten, citronsaft och finrivet citronskal och låt koka cirka fem minuter. Mosa bären lätt under kokningen. Tillsätt 5 dl syltsocker och koka kraftigt i 2 minuter.
2. Ta sylten från värmen och tag bort eventuellt skum på ytan med en sked.
3. Häll upp marmeladen i väl rengjorda burkar. Förslut och låt svalna. Förvara marmeladen svalt och mörkt.

Recept:  Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas