Chèvre chaud-sallad
Mat | Recept | recept

Chèvre chaud-sallad

Tidningen Senioren
Publicerad 2022-08-30

2 port

1 liten påse blandad sallad
1/2 rödlök
1 tomat
2 brödskivor, helst surdegsbröd
2 tjocka skivor chèvre

Senapsvinägrett
1/2 tsk dijonsenap
1/2 dl olivolja
4 msk balsamvinäger
Salt
Svartpeppar

Topping
Flytande honung
Valnötter
Svartpeppar

1 Värm ugnen till 200 grader.
2 Blanda ihop vinägretten.
3 Lägg salladen i en skål, ringla över vinägretten och blanda runt.
4 Skiva löken tunt och skär tomaterna i tunna skivor.
5 Fördela salladen på två tallrikar, lägg på tomat och rödlök.
6 Lägg brödskivorna i en ugnsform, lägg chèvreskivorna på brödet.
7 Grilla mitt i ugnen i 4–5 minuter. Lägg bröden på salladen, ringla över honung och toppa med valnötter.
8 Strö över svartpeppar.

Tidningen Senioren
Publicerad 2022-08-30

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas