Gratinerad hummer med dillsmör och ost
Recept
recept, gratinerad hummer med dillsmör, ostgratinerad Foto Björn Tesch

Gratinerad hummer med dillsmör och ost

Lyxa till det med hummer. Här gratinerad i ugnen med ett täcke av bröd, dillsmör och riven ost.

Publicerad 2008-10-05

2 portioner

1 halverad hummer
1 skiva surdegsbröd
50 g smör, rumstempererat
1 schalottenlök, finhackad
1 dl hackad dill
1 1/2 dl riven smakrik ost

1. Be att få hummern delad i butiken.
2. Lägg halvorna i en liten gratängform och sätt ugnen på 200 grader.
3. Skär brödet i tärningar. Rör ihop smör med schalottenlök, dill och riven ost.
4. Fördela brödtärningar och kryddsmör över hummerhalvorna och gratinera 15 min i ugnen, tills fyllningen börjar få färg.
5. Servera genast, eventuellt med lite grönsallad och gott bröd till.

 

Recept Malin Ottosson

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2022 Senioren - När insidan räknas