Griljera julskinkan
Foto Björn Tesch
Recept

Griljera julskinkan

Gör julskinkan ännu juligare genom att blanda apelsin och kryddnejliga i griljeringen. Eller kör en italiensk griljering med basilika och vitlök, om du inte föredrar de söta smakerna i honung och ingefärs-griljeringen.

Publicerad 2008-03-11

2 äggulor
3 msk senap
2 tsk socker
1 dl ströbröd

1. Rör ihop ägg och senap och pensla på runtom skinkan.
2. Häll ströbrödet runt om.
3. Baka skinkan i 225 grader i 10-15 minuter tills den fått fin färg.
Låt svalna.

Variera griljeringen:
Rivet apelsinskal och kryddnejlikor: Utgå från grundreceptet. Blanda rivet skal från en apelsin i senapsröran. Stick in hela kryddnejlikor i skinkan innan den sätts in i ugnen.
• Honung och ingefära: Utgå från grundreceptet men byt ut sockret mot 2 msk honung. Tillsätt 2 tsk malen ingefära i ströbrödet.
• Basilika och vitlök: Utgå från grundreceptet. Pressa i en vitlöksklyfta och blanda i senapsröran. Hacka ½ kruka basilika fint och blanda med ströbrödet.

Fler skinktips här!

Recept: Malin Ottosson

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas