Kycklingsallad med mangodressing
Foto: Lena Djuphammar
Mat | Recept | ssallad

Kycklingsallad med mangodressing

Laga en smakrik kycklingsallad med mangodressing. Perfekt för en hälsosam lunch eller middag med färska ingredienser.

Tidningen Senioren
Publicerad 2025-05-13

4 portioner

1,5 dl risoni (100 g)
400 gram kycklinglårfilé
5 stjälkar grönkål
Olivolja
6–8 rädisor
65 g babyspenat
2–3 salladslökar
2 avokados
3 msk solros- eller pumpakärnor

Mangodressing

200 g fryst mango
0,5 dl kallpressad rapsolja
1 msk lime
2 msk vatten

Gör så här:

  1. Koka risoni enligt anvisningar på förpackningen. Sila bort vattnet och tillsätt lite olivolja.
  2. Salta, peppra och stek kycklingen i olja.
  3. Mixa ihop ingredienserna till dressingen. Dressingen ska vara krämig. Tillsätt mer vatten om den känns för tjock.
  4. Repa grönkålen och skär den i strimlor. Lägg den i en skål och tillsätt lite olivolja som du masserar in så att kålen mjuknar.
  5. Ansa och strimla rädisor, spenat och salladslök.
  6. Skär avokado och kyckling i bitar.
  7. Lägg upp allt på ett fat och toppa med solros- eller pumpakärnor. Och mycket mangodressing!

Recept: Lena Djuphammar

Tidningen Senioren
Publicerad 2025-05-13

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2025 Senioren - När insidan räknas