Laga en smakrik kycklingsallad med mangodressing. Perfekt för en hälsosam lunch eller middag med färska ingredienser.
4 portioner
1,5 dl risoni (100 g)
400 gram kycklinglårfilé
5 stjälkar grönkål
Olivolja
6–8 rädisor
65 g babyspenat
2–3 salladslökar
2 avokados
3 msk solros- eller pumpakärnor
Mangodressing
200 g fryst mango
0,5 dl kallpressad rapsolja
1 msk lime
2 msk vatten
Gör så här:
- Koka risoni enligt anvisningar på förpackningen. Sila bort vattnet och tillsätt lite olivolja.
- Salta, peppra och stek kycklingen i olja.
- Mixa ihop ingredienserna till dressingen. Dressingen ska vara krämig. Tillsätt mer vatten om den känns för tjock.
- Repa grönkålen och skär den i strimlor. Lägg den i en skål och tillsätt lite olivolja som du masserar in så att kålen mjuknar.
- Ansa och strimla rädisor, spenat och salladslök.
- Skär avokado och kyckling i bitar.
- Lägg upp allt på ett fat och toppa med solros- eller pumpakärnor. Och mycket mangodressing!
Recept: Lena Djuphammar