Glasmästarsill
Mat

Glasmästarsill

Tidningen Senioren
Publicerad 2021-12-17

8 portioner

4 valfria filéer inläggningssill
0,5 dl morot, skalad och finskivad
1 rödlök, delad och finskivad
0,5 dl rotselleri, skalad och tärnad
0,5 dl purjolök, sköljd och grovskuren
3 skivor ingefära, ca 3 mm tjocka
1 msk pepparrot, skalad och tärnad
Ett halvt knippe dill
1 lagerblad
3 hela kryddpepparkorn
1 nejlika

Lag
2 dl vatten
1 dl strösocker
0,5 dl ättiksprit, 12 %
4 msk gula senapsfrön

1 Lag: Koka upp vatten, socker, ättika och senapskorn och låt kallna helt.
2 Varva hel sill, grönsaker, kryddor och hela dillvippor i en väl rengjord glasburk.
3 Slå över lagen och låt stå i kylen minst 3 dygn.
4 Ta upp filéerna ur lagen, skär i bitar och lägg upp på serveringsfat med grönsaker, dill och kryddor.
5 Slå över lite av lagen och servera.

Recept Stefan Ekengren
Foto Roland Persson

Tidningen Senioren
Publicerad 2021-12-17

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas