Mathias Dahlgren: Det goda bor i det enkla
Mathias Dahlgrens sommarmat gör alla glada!
Mat | Recept | matlagning

Mathias Dahlgren: Det goda bor i det enkla

Mathias Dahlgren har blivit vald till Kockarnas kock åtta gånger och vunnit prestigefyllda kocktävlingen Bocuse d’Or. Han om någon vet vad som krävs för att laga god mat. Vilket enligt Mathias är lust och enkelhet.

Kristina Adolfsson
Publicerad 2022-06-17

– Det är sällan det goda bor i det krångliga. Det bor istället i det enkla. Som till exempel en god sallad och en grillad kyckling.
Mathias Dahlgrens senaste kokbok, Mat i sommartid, är en charmigt pratig bok som sträcker sig från hägg till de första höstlöven och är full av just enkla och okrångliga recept. Perfekta för en avslappnad sommar.
– Vi lever i en tid där man ofta pratar om att man har svårt att få tiden att räcka till. Men samtidigt har det aldrig varit enklare att fixa till en bra middag än vad det är nu. Man tar färska varor och hjälper till med halvfabrikat som man kryddar upp efter egen smak. Som potatisgratäng. Tar lång tid att göra själv men går snabbt och smidigt som färdigmat. Man bara kryddar den vidare.
Sen gäller det att känna sig peppad på att laga mat. Som skild sedan åtta år bekänner Mathias att han inte alltid orkar laga till sig själv och ställa fram EN tallrik.

– Har man inte lust att ställa sig och laga mat blir det inte gott. Då är det bättre att göra en god smörgås än en dålig maträtt. Satsa då istället på en rejäl räkmacka eller en matig leverpastejsmörgås. Men försök att äta med andra. Kanske till lunchen? Mat vill ha ett socialt sammanhang. Och gärna med många olika åldrar.
Med Mathias Dahlgrens enkla recept blir garanterat alla generationer nöjda.

Kristina Adolfsson
Publicerad 2022-06-17

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas