Recept

Tomatsalsa till bruschetta

En frisk tomatsalsa på bröd är perfekt som förrätt på en middag med italienska förtecken.

Publicerad 2008-05-27

tomatsalsa_bjorntesch2 portioner

4 stora tomater eller blandade storlekar, gärna både röda och gula
1 msk olivolja
1/2 msk balsamvinäger
2 msk hackad rödlök
några kvistar basilika
en nypa socker
en nypa salt

Tillbehör:
skivat surdegsbröd
ev olivolja till stekning

1. Skiva brödet och rosta skivorna på båda sidor i torr stekpanna eller med olivolja. Passa skivorna noga så att det inte bränns. Ta upp brödet när det fått fin färg och låt kallna.
2. Hacka tomaterna fint och blanda med olja, vinäger och hackad rödlök. Hacka basilikan och blanda ned tillsammans med socker och salt. Häll bort lite av vätskan om salsan känns för blöt.
3. Servera salsan i en skål tillsammans med brödet eller häll upp salsan på brödskivorna precis före serveringen.

Recept: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch

 

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas