Alla på äldreboenden i Göteborg har erbjudits vaccin
Foto: Gettyimages
Nyheter | coronavaccin

Alla på äldreboenden i Göteborg har erbjudits vaccin

Nu har alla på kommunens äldreboenden i Göteborg erbjudits första dosen av coronavaccinet. ”Jätteroligt. Jag tror att vi kommer se väldigt stora effekter av det här ganska snabbt”, säger Anders Tegnell, statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten till Göteborgs-Posten.

Jan Hagberg
Publicerad 2021-01-13

Samtliga vård- och omsorgsboenden i Göteborgs stads regi har fått sina leveranser av de första doserna av Pfizer/Biontechs vaccin mot covid-19.

Det är totalt ungefär 4 300 personer på boenden i staden och även samtliga boenden i privat regi ska ha fått alla sina leveranser.

”Det har funkat väldigt, väldigt bra”

Babbs Edberg, chef för äldreförvaltningen i Göteborgs stad, är nöjd.

– Överlag har det funkat väldigt, väldigt bra. Det har flutit på på ett sätt som jag nog inte riktigt trodde var möjligt, med tanke på vilken press och stress det faktiskt har varit på verksamheten i snart ett års tid. Så det har funkat väldigt bra. Det finns ett stort engagemang och vilja att bidra till att alla blir vaccinerade så fort det bara är möjligt, säger hon till Göteborgs-Posten.

Tackat nej och ångrat sig

Babbs Edberg menar också att de allra flesta vill ta vaccinet.

– Den generella bilden är att de allra flesta är positiva till att ta vaccin. Det har hänt att man tackat nej och sedan ångrat sig, och velat ha sprutan ändå. Sedan finns det undantag såklart, säger hon till Göteborgs-Posten.

Dos två ska ges minst 21 dagar efter den första så nu förbereder sig staden för att ge den andra dosen till de personer som fick den första dosen tidigt. Det var 27 december som vaccineringen inleddes.

Jan Hagberg
Publicerad 2021-01-13

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas