Christina Möller leder debatt om seniormat
Pengar och näringsriktighet eller trivsel och god smak för aptiten? Debatt om seniormat. Foto Colourbox
Nyheter | Rör om i grytan

Christina Möller leder debatt om seniormat

Provkökschefen och hedersdoktorn Christina Möller är moderator när SPF och Vuxenskolan ordnar en paneldiskussion om äldremat under parollen "Rör om i grytan".

Publicerad 2012-09-21

”Måltiden kan och bör vara en källa till glädje, njutning och gemenskap. När andra aktiviteter minskar ökar måltidernas betydelse. I hur stor omfattning tas dessa aspekter med i beräkningen när måltiderna översätts i pengar?”

Det är en av de frågor som ska besvaras när SPF och Studieförbundet Vuxenskolan bjuder in till paneldiskussion i Tumba, söder om Stockholm, den 5 november.

Då ska upphandlare inom äldreomsorgen diskutera med representanter för matleverantörer, konsumentorganisationen och SPF.

Andra frågor som diskuteras är vilka krav som ställs på tillagning och smak vid offentlig upphandling av äldremat, samt vilka möjligheter det finns för friska äldre att samlas och äta tillsammans.

Paneldiskussionen är en del i SPFs projekt Rör om i grytan, som ingår i hälsosatsningen SPF slår ett slag för det friska.

Plats: Falkvägen 42, Tumba
Tid: 5 november, kl 12.00-14.00
Fri entré.

 

Kan du inte komma till debatten? Följ den live!

Klicka på länken http://bambuser.com/channel/SVStockholm

Sändning 12.00-14.00

Rör om i grytan

SPFs kongress 2011 beslutade att förbundet skulle satsa på maten som har stor betydelse för äldres välbefinnande och hälsa.

Det är inte bara vad som ligger på tallriken som spelar roll, själva måltiden kan vara en källa till glädje, njutning och gemenskap. ”När andra aktiviteter minskar ökar måltidens betydelse. Det sociala blir allt viktigare, inte minst för dem som till vardags får äta ensamma.”

SPF Nässjö i artikeln har även rabatt på andra restauranger i centrum som man utnyttjar på gemensamma fredagsluncher där man turas om mellan tre restauranger. På så sätt får även det sociala kring måltiden plats.

SPFs projekt “Rör om i grytan” i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan har som mål att förbättra måltidsupplevelsen för alla seniorer, såväl de som lagar sin egen mat som de som bor på särskilt boende.
Låter det intressant? Föreslå att din förening går med i projektet.

Dölj faktaruta

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas