Gratis broddar till 65-åringar i Göteborg
Foto: Getty Images
Nyheter | halka

Gratis broddar till 65-åringar i Göteborg

Alla som fyller 65 år i Göteborgs stad erbjuds gratis broddar inför vintern. Förutom rädslan att halka och det personliga lidandet vid fallolyckor minskar även vårdkostnaderna.

Jan Hagberg
Publicerad 2022-10-12

Göteborgs stad har delat ut gratis broddar till personer som fyller eller ska fylla 65 år sedan 2013, med undantag för 2019.

Nu när kylan och halkan är på ingång skickar kommunen ut brev till drygt 6 000 personer som erbjuds gratis broddar inför vintern.

– Det är en del av stadens hälso- och förebyggande arbete för att minska fallolyckorna. Att använda broddar vid halka är ett enkelt sätt att minska risken för fall och fallrädsla, och genom det bidra till ökad livskvalitet genom fortsatta utomhusaktiviteter, säger Andrea Fridlizius, utvecklingsledare på Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen till Göteborgs-Posten.

Andrea Fridlizius menar vidare att forskning visar att utdelandet och användandet av broddar minskar risken för fallolyckor och att pengarna som broddarna kostar sparar man in i uteblivna vårdkostnader.

Under tre lördagar framöver, 22 oktober, 5 november och 19 november, mellan klockan 10 och 14 finns möjlighet att prova rätt storlek på Allégården i Haga. Det kommer att finnas både helfotsbrodd och hälbrodd.

Jan Hagberg
Publicerad 2022-10-12

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas